Panasonic LUMIX TZ70: de ultieme allround reiscamera

Panasonic-TZ70-front

Bij menigeen die de woorden Panasonic en camera hoort, wordt direct gedacht aan de succesvolle TravelZoom serie. Deze serie wordt nu uitgebreid met een tweetal nieuwkomers, de LUMIX TZ57 en zijn zwaardere broer, de TZ70.

Krachtig en veelzijdig
De 12 megapixel LUMIX TZ70 is uitgerust met een zeer gevoelige MOS sensor met grotere  pixels dan gebruikelijk voor voortreffelijke prestaties in situaties waar weinig licht voorhanden is.

Het Leica DC Vario-Elmar groothoekobjectief met 30x optische zoom maakt een bereik mogelijk van 24 tot 720 millimeter. Door een gezichtsveld dat groter is dan de gebruikelijke 28 millimeter kunnen ook uitgestrekte landschappen goed vastgelegd worden. Naast 30x optische zoom heeft de camera Intelligent Zoom gekregen waarmee de zoomratio tot 60x kan worden opgekrikt.

panasonic_tz70_press_shot_0-1

Stabilisatie
Een groot zoombereik vraagt om een goede beeldstabilisatie. De Panasonic LUMIX TZ70 heeft daarom het geavanceerd hybride O.I.S.+ systeem gekregen, waarbij ongewenste trillingen over 5 assen gecompenseerd worden. Daarmee is het zelfs mogelijk om trillingsonscherpte bij Full HD videobeelden met een hoge zoomwaarde te vermijden.

Grotere pixel
Zoals al genoemd heeft de TZ70 een MOS sensor met grotere pixels. De pixels zijn hier in vergelijking met de TZ60, 1.5x groter. Doordat de pixel groter is wordt het mogelijk om scherpe en zuivere beelden op te nemen, zelfs in donkere situaties zoals een strandwandeling bij maanlicht.

Overigens biedt de TZ70 ook beelden in het RAW-formaat met aanzienlijke verbeterde beeldkwaliteit vanaf de vastgelegde gegevens, zodat elke foto scherp geproduceerd kan worden met zo min mogelijk ruis.

Z-PANASONIC-ZS50-FRLC

Overig

  • De bedieningsring om het objectief biedt de gebruiker een snelle en intuïtieve manier om zijn creativiteit de vrije loop te laten. Hij kan zich zo meer concentreren op de juiste compositie van de opname.
  • Een 0.2″ Live Viewfinder met oogsensor en een resolutie van 1,166,000 pixels maakt een stabiele en nauwkeurige kadrering van het beeld mogelijk bij gebruik van de zoomfunctie of de handmatige scherpstelling.
  • De autofocus sensordrive met zijn snelheid van 240 beelden per seconde maakt Light Speed AF mogelijk, zodat zelfs de meest vluchtige fotomomenten kunnen worden vastgelegd. Om nog nauwkeuriger te kunnen scherpstellen heeft de TZ70 ook nog een Focus Peaking functie.

De met Wi-Fi / NFC uitgeruste Panasonic LUMIX TZ70 zal in maart leverbaar worden en heeft als adviesprijs € 399,00.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s