Nikon D5500: IAM ready to Impress

Nikon-D5500

De eerste DX formaat reflex met kantelbaar touchscreen
Vanaf 5 februari zal hij leverbaar zijn, de eerste digitale Nikon reflexcamera die is uitgerust met een kantelbaar touchscreen.

d5500_f

Monocoque constructie
De Nikon D5500 is niet alleen compact, maar ook licht van gewicht. Dat komt deels doordat, net als bij de vorig jaar verschenen D750, er wederom gebruik is gemaakt van een zogenaamde monocoque constructie.
Dit houdt in dat de dragende constructie wordt gevormd door de buitenhuid van de camera zonder dat er inwendige versterkingen noodzakelijk zijn.

De 24 megapixel camera heeft een diepe greep zodat hij comfortabel vast te pakken is. Dankzij zijn ISO bereik van 1000 tot 25600 levert de camera in alle omstandigheden scherpe en detailrijke beelden.

d5500_b

Creative touch
De D5500 heeft een 3.2″ groot touchscreen dat ook nog eens kantelbaar is. Door op het gevoelige touchscreen te tikken kan de gebruiker scherpstellen en direct een opname maken. Ook zijn in totaal acht instellingen als diafragma, sluitertijd en ISO gevoeligheid meteen op het scherm van de camera aan te passen.

Door met een vinger te vegen over het touchscreen kan, net zoals bij smartapparaten het geval is, door de afbeeldingen worden gebladerd. Door twee vingers te bewegen kan de afbeelding tijdens de weergave in- of uitgezoomd worden.

1049171w

Autofocussysteem
De D5500 beschikt over een 39-punts autofocussysteem met 9 kruissensoren in het midden voor een razendsnelle scherpstelling. Ter vergelijking: de scherpstelling bij de Nikon D5500 loopt 20 procent sneller dan die bij bijvoorbeeld de D5300.

Overig
Uiteraard beschikt de nieuwe D5500 over een ingebouwde Wi-Fi functionaliteit en is hij voorzien van de tweede generatie van Nikon’s Picture Control System.

De adviesverkoopprijs van de body gaat € 819,00 zijn, terwijl de prijs van de kit met het AF-S 18-55 VR II objectief € 929,00 is.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s