Nieuw: Nikon D750

d750

Met de introductie van de D750 zet Nikon opnieuw een Full-frame reflexcamera op de markt. De compacte 24 megapixel camera beschikt over een nieuw formaat FX-sensor waardoor er minder ruis bij hoge ISO-waardes optreedt. Het standaard ISO-bereik van de camera van 100 tot 12.800 kan worden uitgebreid naar 50 tot 51.200.

d750_2

Weerbestendig
Opvallend aan de D750 is dat hij volgens de monococque techniek is gemaakt. Dat houdt in dat de dragende constructie wordt gevormd door de buitenhuid zonder inwendige versterkingen. Een monococque is dan ook licht en torsiestijf.

Bij de D750 is carbon fiber gebruikt voor frontbody / frontcover, terwijl magnesium voor achtercover en bovenzijde is gebruikt. Het resultaat is een degelijk gebouwde doch licht van gewicht camera voor alledaags gebruik die ook weerbestendig is.

d750_3

Professionele prestaties
De nieuwe sensor, het ISO-bereik en de EXPEED 4 beeldverwerkings-engine zorgen voor prachtig gereproduceerde foto’s en video’s. Het 51-punts MultiCam 3500FX autofocussysteem, gevoelig tot slechts -3Lw, staat garant voor flexibiliteit.

In combinatie met snelheden tot 6,5 beelden per seconde in DX en FX formaat kan de camera beelden van volledige resolutie met een ongekende precisie maken.
Daarnaast biedt ‘groep veld AF’ een snelle scherpstelling, waarbij kleinere onderwerpen dicht bij een contrastrijke achtergrond beter worden gedetecteerd.

Flexibiliteit en delen
De D750 heeft een robuuste, kantelbare 3.2″ LCD monitor die tot 90 graden omhoog en maximaal 75 graden naar beneden kan worden gedraaid. Op deze monitor, die een resolutie van 1.229.000 beeldpunten heeft, kan de gebruiker de kleurbalans en de helderheid in iedere gewenste richting aanpassen.

screenfolding

Overig
Full HD video, Nikon’s nieuwe Picture Control 2.0 en ingebouwde WiFi zijn andere kenmerken van de D750 die selectief wordt verspreid (via de SD-dealers waarvan wij er 1 zijn). De body kost € 2199,- en ligt vanaf heden op voorraad bij ons en in onze webshop.

Bron: Cibaf NewsXpress

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s