Leica X Vario

leicaxvario_front

13 juni j.l. werd hij dan aangekondigd; de Leica X Vario. De specificaties zoals eerder hier geplaatst klopten aardig. Het is duidelijk dat de camera is afgeleid van het bekende Leica M systeem. Maar de Leica X Vario is een bijzondere compactcamera met een unieke combinatie van een 16.1 megapixel APS-C formaat sensor en een hoge kwaliteit zoomlens in één body. De camera heeft een intuïtieve bediening zodat u zich kunt richten op wat het meest belangrijk is: filmen en fotograferen. Wissel razendsnel van de automatische stand naar een handmatige belichting en start middels een enkele druk op de knop met filmen in Full-HD kwaliteit. De Leica X Vario is een onopvallende compactcamera waarmee u moeiteloos de pure, kleine momenten van het dagelijkse leven vastlegt.

leicaxvario_close

Intuïtief en solide
De functies van de camera zijn goed te bereiken en uw instellingen zijn daardoor snel aan te passen. Zo kunt u zelf ook meegenieten van de speciale momenten om u heen. Het menu is zeer gebruiksvriendelijk en het 3.0″ LCD display geeft u in één oogopslag een overzicht van alle actuele instellingen. De aluminium body van de Leica X Vario compact camera ligt comfortabel en stevig in uw hand. De bovenplaat van de camera is gemaakt van sterk aluminium, net zoals de Leica M. Het zachte zwarte leer om de body geeft u een goede grip die u bent gewend van Leica.
close
Bereik en scherpte
De Leica X Vario compact camera beschikt over de de Leica Vario Elmar 18-46 mm f/3.5-6.4 ASPH lens met f/3.5 als maximaal diafragma. In combinatie met de grote sensor heeft deze camera alles in huis om beelden te creëren met een geweldige scherptediepte. Het zoombereik van 28-70 mm (35mm-equivalent) en de lichtgevoeligeheid tot ISO 12500 geven u de mogelijkheid om zowel binnens- als buitenshuis alles te kunnen vangen. De autofocus met 11 scherpstelpunten is snel en extreem precies. Het scherpstelgebied is ook handigmatig in te stellen.
leicaxvario
Kenmerken
– Bijzondere compact camera met een 16.1 megapixel APS-C sensor
– Hoge kwaliteit Leica Vario Elmar 18-46 mm f/3.5-6.4 ASPH zoomlens
– Filmen in full HD kwaliteit en fotograferen in JPEG of RAW formaat
– Intuïtieve bediening en mogelijkheid tot handmatige instellingen
– Gebruiksvriendelijk menu en een duidelijk 3.0″ LCD display
– Snelle en precieze scherpstelling met 11 scherpstelpunten

Op de website van Leica staat nog meer informatie (Engels).

De verkoopprijs ligt momenteel op € 2499,- en is uiteraard te bestellen via onze webshop.

2 thoughts on “Leica X Vario

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s