Nieuw: Canon EOS 100D & 700D

Canon presenteerde 2 dagen geleden twee nieuwe digitale reflexcamera’s:
de EOS 100D en de EOS 700D, waarvan de eerstgenoemde een nieuw concept is in de EOS-lijn.

De eerste stap naar DSLR-fotografie – EOS 100D
Maak kennis met DSLR-fotografie en ontwikkel je creativiteit. Produceer uitstekende foto’s en videobeelden met een sensor van 18 Megapixel en geniet van fotograferen dankzij het gebruiksvriendelijke Variangle Clear View LCD II-touchscreen van maar liefst 7,7cm groot. Canon mikt hiermee op de beginnende fotograaf en misschien, vanwege de maat en het gewicht, op de vrouwelijke fotograaf die niet te veel wilt meeslepen maar toch alle mogelijkheden tot haar  beschikking wilt hebben.

eos100d

Zowel de EOS 100D als de EOS 700D zullen als kit in een nieuwe uitvoering worden geleverd, namelijk met de nieuwe EF-S 18-55mm IS STM. STM staat voor Stepper Motor en wordt reeds toegepast in een nieuwe reeks van Canon-lenzen met een nieuwe autofocus-motor die ‘hoorbaar’ minder geluid produceert wat handig is bij het filmen.

1855stm

Het meest geavanceerde EOS-model – EOS 700D
Met deze opvolger van de bekende EOS 650D richt Canon zich meer op de wat gevorderde hobby-fotograaf. Met een opnamesnelheid van 5 fps en een Vari-angle Clear View II LCD touchscreen is het een handige camera voor iedereen die zijn fotografische vaardigheden verder wilt ontwikkelen. Met het touchscreen kunnen er onder andere instellingen aangepast worden, composities worden geselecteerd en kan de opnamen uit diverse hoeken bekeken worden.

700d

Met Hybride AF-technologie kun je tijdens de video-opnamen continu scherpstellen en de EOS 700D ondersteunt vrijwel geluidloze Movie Servo AF met compatibele STM-objectieven. Neem stereogeluid op met de ingebouwde of een externe microfoon.

eos700dback

Velen zullen zich afvragen wat nou het verschil is met de EOS 650D omdat ze zo dicht bij elkaar lijken te liggen. De EOS 700D biedt de mogelijkheid om een aantal effecten (filtereffecten bijvoorbeeld) in een live-preview te bekijken. Daarnaast kan de modus-knop 360 graden worden gedraaid. Het grootst merkbare verschil zal zijn dat de kit geleverd wordt met de nieuwe EF-S 18-55mm IS STM versie.

De Canon EOS 700D heeft een adviesprijs van € 699,00 en de EOS 100D van € 649,00, beide camera’s zijn beschikbaar vanaf april.
De EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM is ook beschikbaar vanaf april en heeft een adviesprijs van € 249,00

700d100d

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s