Nieuwe Nikon Coolpix A

front

Nikon introduceert de nieuwe COOLPIX A met een grote DX-formaat 16,2-megapixel CMOS-sensor (23,6 x 15,6 mm) en een EXPEED 2-beeldverwerkingsengine, hiermee maakt Nikon compactcamera’s die presteren op D-SLR-niveau.

Nikon-COOLPIX-A

De 16,2-megapixel COOLPIX A is de kleinste camera ter wereld die is uitgerust met een sensor in DX-formaat en kan veeleisende opnamesituaties moeiteloos aan. Dat maakt hem ideaal voor iedereen die van fotograferen houdt. Om een zo hoog mogelijke resolutie mogelijk te maken en de definitie van het gehele beeld zo groot mogelijk te maken, wordt in de A een sensor zonder laagdoorlaatfilter toegepast. Dat resulteert in een optisch systeem dat de mogelijkheden van het high-definition NIKKOR-objectief en de hoge resolutie van de sensor in DX-formaat optimaal benut. In combinatie met de EXPEED 2-beeldverwerkingsengine, die we kennen van de D-SLR-modellen, levert de COOLPIX A ongekend hoge prestaties en een maximale beeldkwaliteit, bij een minimaal energieverbruik.

Nikon_Coolpix_A_13-580-100Tijdens het maken van foto’s bij weinig licht of het registreren van snel bewegende onderwerpen zorgt de hoge ISO-lichtgevoeligheid (100-6400, uit te breiden tot 25.600) voor beelden met een rijke details en een zeer laag ruisniveau. Als je meer controle wilt over de lichtkwaliteit, kun je een van de zes instellingen voor Actieve D-lighting inschakelen, een compatibele externe Speedlight-flitser aansluiten of de adapterring UR-E24 gebruiken om verschillende lensfilters (46 mm) voor verschillende effecten toe te passen. Daarnaast kun je het omgevingslicht op afstand houden door een zonnekap (HN-CP18) te bevestigen.

Handling-001Wat de lichtomstandigheden waarin je werkt ook zijn, de geavanceerde lenstechnologie van Nikon staat garant voor zeer precieze beelden met een scherpe resolutie en een hoog contrast. Het 18,5 mm f/2,8 NIKKOR-groothoekobjectief met vaste brandpuntsafstand (28 mm kleinbeeldequivalent) zorgt voor een uitzonderlijk goede definitie over het hele diafragmabereik en alle optische aberraties (bijvoorbeeld sferische aberratie of coma) worden geminimaliseerd zonder gebruik te maken van digitale correctie. Het irisdiafragma met zeven lamellen matigt zo nodig de lichtinval en zorgt voor een prachtig natuurlijk aandoende, onscherpe achtergrond.

Nikon_Coolpix_A_20-580-100

 

coolpixA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s