Nieuw: Mentter UV & CPOL FilterTest

We hebben een nieuw merk filters opgenomen in ons assortiment naar aanleiding van een test uitgevoerd door TSE Imaging BV in Almere. Het nieuwe merk heet Mentter en komt zo overtuigend uit de test t.o.v. bijvoorbeeld B+W, een oude vertrouwde in de filtermarkt, dat wij dit met eigen ogen wilden zien.

mentterPOLa

Deze filters worden geproduceerd in China en het glas dat wordt gebruikt is van het Duitse merk Schott, dat wereldwijd bekend staat om zijn hoogwaardig en innovatief geproduceerd glas. TSE Imaging heeft een HOYA Optical Testing Facility Almere (HOTFA) waar ze vele merken filters in het verleden aan hun minutieuze test hebben onderworpen. Hieronder een filmpje dat laat zien hoe deze test precies in elkaar steekt.

Explaining the Hoya Optical Testing Facility Almere at TSE Imaging from Bart Buijs on Vimeo.

De test laat onder meer zien welke golflengtes aan licht het geteste filter doorlaat. Het Mentter HS Pro Slim MC UV filter komt daar bijzonder goed uit zoals onderstaande illustratie laat zien. De lijn aan de bovenzijde vertoont pas na een vrij hoge golflengte afval, hetgeen eigenlijk ook de bedoeling moet zijn van een filter; hij moet immers het licht doorlaten en niet tegenhouden.

Mentter HS-PRO MC UV 370nm test

Verder zijn de filters heel erg dun waardoor je bij gebruik op een groothoeklens geen kans hebt op vignettering. De ring van het filter is gemaakt van hoogwaardig aluminium met de structuur van een diamantenpatroon, hetgeen er niet alleen leuk uitziet maar er ook nog eens voor zorgt dat je een goede grip hebt op het filter met erop en eraf draaien. Bij de polarisatie-variant zorgt het ervoor dat je makkelijk de voorste ring kan draaien.

De schroefdraad aan de voorzijde is bedoeld om makkelijk andere elementen te bevestigen en je geen problemen hebt met de lensdop erop zetten e.d.

mentter

Het glas geproduceert door Schott heeft ook een behoorlijke meerwaarde. Op de eerste plaats is het ge-multicoat. Het glas heeft een behoorlijk hoge lichttransmissie van 97%! Zoals onderstaand filmpje zal laten zien zijn deze filters ook behoorlijk schok-en krasbestendig. Het zal niet direct barsten bij vallen of stoten en als het dan barst, heb je niet dat het glas versplintert in losse deeltjes die weer per ongeluk in je hand kunnen belanden bijvoorbeeld. 

 

Dit alles heeft ons doen besluiten deze filters in ons assortiment op te nemen. Ze zijn uit voorraad leverbaar in de winkel en uiteraard ook via onze webshop.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s