Canon opent Experience Center in Canada

Zogenaamde experience centers zijn populair, het zijn winkels specifiek gericht op één merk waar in sommige gevallen niet eens producten gekocht kunnen worden. Apple is hier een goed voorbeeld van. Ook Canon doet mee aan deze trend en opent in Canada het ‘Canon Image Square’.

imagesquare

In een grote ruimte van meer dan 600 m2 in Calgary, Canada heeft Canon zijn Image Square Experience Center geopend. Dit is feitelijk een bijzonder grote showroom waar je alle beeldproducten van Canon kunt bekijken en vasthouden.

canonexperiencecenter2

Je kunt zo goed als alle camera’s van Canon testen, of het nou een compact of een D-SLR betreft, en eventuele vragen kunnen door personeel worden beantwoord. Op een levensgroot touch-screen kun je vervolgens de gemaakte foto’s, in de daarvoor professioneel ingerichte studio, bekijken. Ook worden er workshops en seminars gegeven. 500px.com heeft er een heuse fotogalerij gemaakt waar het werk van Canon-fotografen uit de omgeving kunnen worden bekeken.

canon_experience_center2

Het is overigens niet de bedoeling van deze showroom dat er producten worden verkocht. De potentiële klant wordt door het personeel verwezen naar locale fotozaken die het Canon-materiaal verkopen. Mocht je in de buurt zijn is dit natuurlijk meer dan een bezoek waard!

Er zouden meer van deze centra over de hele wereld verschijnen en wellicht eentje in Nederland…!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s