Nikon Photo Contest 2012-2013

nikoncontest

Nikon Photo Contest (NPC)’ is de nieuwe naam voor wat voorheen de Nikon Photo Contest International heette, een fotowedstrijd die voor het eerst in 1969 werd gehouden. Na 34 jaar heeft deze wedstrijd niet alleen een andere naam gekregen. Er zijn ook een paar belangrijke wijzigingen doorgevoerd. Zo is er een nieuwe categorie in het leven geroepen voor films.

Deelnemers aan de NPC kunnen meedingen in vier categorieën: enkelvoudige foto’s (categorie A), foto verhaal (categorie B, twee tot vijf foto’s die een idee of thema representeren), fotovideo’s (categorie C, voor video’s van maximaal 45 seconden) en Bewegingssnapshots (categorie D). Categorie D is bedoeld voor Bewegingssnapshots, een nieuwe indeling waarbij met Nikon 1-systeemcamera’s gemaakte foto’s en films worden gecombineerd.

Deelname aan deze wedstrijd staat open voor zowel beroeps- als amateurfotografen uit alle landen, ongeacht hun vaardigheden en ervaring.

De jury van de NPC bestaat uit fotografen van wereldfaam die in totaal 64 werken zullen selecteren voor de eerste, de tweede en de derde prijs in elke categorie, naast een hoofdprijs voor de allerbeste inzending. Nieuw is de deelnemersprijs voor meest populaire inzending, die wordt toegekend door de deelnemers zelf. De winnende inzendingen worden bekendgemaakt in de zomer van 2013 en worden opgenomen in een openbare tentoonstelling (de locatie, datum en andere details zullen later worden bekendgemaakt).

De winnende deelnemers ontvangen geldbedragen van € 100.000 (ca. € 970[1]) tot € 1.000.000 (ca. € 9.700[2]), te besteden aan Nikon-producten, en hun werken worden tentoongesteld.

[1] Volgens de wisselkoers van 31 oktober 2012 [2] Volgens de wisselkoers van 31 oktober 2012

Kijk hier voor de officiële website

2 thoughts on “Nikon Photo Contest 2012-2013

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s