Kodak introduceert iPhone App voor de Professional

Kodak heeft een iPhone app geïntroduceerd die bestemd is voor de professionele fotograaf. Kodak heeft de app speciaal ontwikkeld om op veelvuldig door fotografen gestelde vragen antwoord te kunnen geven.
Deze vragen zijn ondermeer:
Waar kan ik een bepaalde film kopen?
Hoe moet ik een bepaalde film gebruiken?
Wie kan mijn film ontwikkelen?

Om alle informatie “onder handbereik” te kunnen geven heeft Kodak een speciale app ontwikkeld. Daarnaast geeft deze app informatie ober op welke locatie (adres met kaart) in de wereld een fotograaf een lab kan vinden dat met Kodak chemicalien en papier werkt, zodat hij op locatie zijn film kan laten ontwikkelen.

Nou, dat klinkt allemaal prachtig maar in de praktijk is het toch een ander verhaal. Uiteraard hebben we de app meteen gedownload maar om te beginnen staat Nederland er als land niet tussen. Daarnaast zijn de aangegeven plaatsen om films te kopen bijzonder beperkt en zijn de mogelijkheden om te kijken waar dat dan precies is ook beperkt.

Het enige bruikbare zo op het eerste gezicht zijn de korte omschrijvingen waar in kernwoorden de eigenschappen van de verschillende films worden omschreven. Maar ja, daar staat internet vol mee, met nog meer informatie bovendien.

Nog heel wat ruimte voor verbetering dus maar we wilden het jullie niet onthouden!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s